Prajitura de post

de Ina in Prajituri, 4 Dec 2013 | 27891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi mari
  • 2 mere
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. ulei
  • 150 ml. suc din compot
  • 450 g. faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri cu miez de nuca macinata

Pentru decor :

  • 400 g frisca vegetala
  • 50 g miez de nuca maruntita
  • 200 g ciocolata menaj
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul  si  uleiul se mixeaza  bine, dupa care  adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici ).

Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si  mixam totul pentru omogenizare.

Amestecam praful de copt  cu faina si cacaoa, adaugandu-le apoi, impreuna cu restul ingredientelor,  la compozitia cu mere si morcovi.

Impartim aluatul in doua si-l coacem doua blaturi , in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Cand se desprinde usor de  marginea tavii, vom sti ca blatul este copt.

Pana se racesc blaturile, vom mixa frisca vegetala. 

Asamblare:

Insiropam primul blat cu  sirop de zahar caramelizat in care incorporam o fiola cu esenta de rom (  sau cu sirop din compot ). Intindem peste blat o parte din frisca  peste care presaram nuca macinata  si acoperim cu cel de-al doilea blat pe care, de asemenea, il insiropam .

Topim 200 g ciocolata menaj peste care turnam 50 ml frisca vegetala, apoi o turnam fierbinte peste blat, astfel incat toata prajitura sa fie  glazurata . 

Portionam prajitura imaginar ( sau crestam doar glazura ) si facem cu duiul flori din frisca, astfel incat fiecare portie sa aiba cate o floricica. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem si nuca